Inleiding
Het maken van tentamenvragen kan een lastige taak zijn. Hoe zorg je er voor dat je toets betrouwbaar en valide wordt? In dit MicroLab leer je om de kwaliteitscriteria voor open en gesloten vragen toe te passen en op die manier te zorgen voor optimale utiliteit (betrouwbaarheid, validiteit, onderwijseffect, acceptatie en kosten-efficiency). Ook bespreken we manieren om de betrouwbaarheid van de beoordeling te verhogen en feedback te optimaliseren. Dit MicroLab heeft een blended format en bestaat uit een online voorbereiding en een workshop. Een van de voorbereidingsopdrachten is bijvoorbeeld het doornemen van voorbeeld examenvragen, die je in de workshop met je collega's bespreekt. Na het afronden van dit Microlab heb je je eigen examen gemaakt of verbeterd.
Belangrijkste Feiten & Cijfers
- Type
- Training
- Startdatum
- dinsdag 25 feb 2025
- Tijdsduur
- 3 uren
- Voertaal
- Engels
- Instructievorm
- Offline
- Tarief
- -
Wat ga je bereiken?
- Tentamens en vragen te construeren, volgens de criteria voor optimale utiliteit.
- Een beoordelingsmodel te construeren, volgens de criteria voor optimale utiliteit.
- Het proces van beoordeling en feedback in te richten voor optimale utiliteit.
- Te reflecteren op de kwaliteit van je eigen toetsinstrumenten en processen aan de hand van criteria en de utiliteitsformule.
Startdatums
Doelgroep en benodigde voorkennis
Dit MicroLab is bedoeld voor docenten die een tentamen als toetsvorm gebruiken in hun vak. We vragen om eigen toetsproducten mee te brengen naar de workshop. Als dit niet mogelijk is, neem dan contact met ons op voor andere mogelijkheden. Er is geen specifieke voorkennis nodig voor het volgen van dit MicroLab.
Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van dit MicroLab vanaf juni 2018 is opgenomen in de BKO. Dit MicroLab kan echter nog steeds van toegevoegde waarde zijn als we dieper ingaan op de details van tentamenconstructie. Dit Microlab is ook te volgen als onderdeel van een BEQ.
Inhoud, vorm en tijdsbesteding
Je bereidt de workshop voor met de online materialen (video’s, handleidingen en voorbereidingsopdrachten). Deze dienen te worden geüpload in de Canvas module (2-3 uur). Tijdens een face-to-face workshop (3 uur) zul je feedback ontvangen op je eigen MC toets van zowel de trainer als je peers.
Verdien een Edubadge
Als je de voorbereiding hebt gemaakt en hebt deelgenomen aan de sessie, kun je een Edubadge verdienen. Dit is een digitaal, visueel certificaat die je kunt delen op bijvoorbeeld LinkedIn en waar een geïnteresseerde direct op kan klikken om te zien wat je hebt gedaan om de Edubadge te verdienen.
Aanmelden
Meld je aan voor dit MicroLab via het registratiesysteem. Werk je als docent bij Erasmus MC? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar training@risbo.eur.nl.
Contact
Voor vragen over het MicroLab en registratie, neem alsjeblieft contact op met Risbo.
- E-mailadres
- training@risbo.eur.nl
Feiten & Cijfers
- Tarief
- -
- BTW
- Niet van toepassing
- Startdatum
- dinsdag 25 feb 2025
- Inschrijfdeadline
De inschrijfdeadline is twee weken voor het MicroLab plaastvindt. Wanneer registratie niet meer mogelijk is, neem alsjeblieft contact op met training@risbo.eur.nl om te kijken of er nog een plek beschikbaar is.
- Tijdsduur
- 3 uren
- Aangeboden door
- Community for Learning & Innovation
- Type
- Training
- Voertaal
- Engels
- Instructievorm
- Offline
- Locatie
Education Lab
- Partner
Risbo