Goochelen met cijfers rondom cruiseschepen

Algemeen Dagblad

Recentelijk gaf Bauke Visser, hoogleraar economie van besluitvormingsprocessen aan Erasmus School of Economics, in een artikel van het Algemeen Dagblad zijn visie op de cruiseschepen die vaak in Rotterdam verschijnen. Leveren die schepen Rotterdam wel echt wat op?

Visser was daar een aantal jaar geleden al stellig in: nee. ‘Denk je echt dat een gezin - papa, mama, één kind - dat vaart op zo’n cruiseschip 720 euro uitgeeft in Rotterdam? Terwijl ontbijt, lunch en avondeten op het schip gewoon zijn inbegrepen in de prijs? Er wordt enorm gegoocheld met cijfers’, stelt de hoogleraar.

De opbrengsten van cruiseschepen worden volgens Visser nog steeds erg overdreven. Onlangs publiceerde de gemeente met trots een rapport over de toerismecijfers, waarin stond dat één cruiseschip de stad ongeveer 780.000 euro oplevert. Klinklare onzin volgens Visser: ‘Uit onderzoek blijkt dat cruisepassagiers het minst van alle toeristen uitgeven. Dat is volstrekt logisch. Ze slapen op het schip, ze eten op het schip, ze hebben tientallen cafés en restaurants op het schip’. Rotterdam verdient dus bar weinig aan cruiseschepen.

Professor
Meer informatie

U kunt het volledige artikel van het Algemeen Dagblad, 29 april 2024, hier lezen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen