Wat vinden kinderen ervan als ouders liegen?

Gezocht: kinderen van 8 tot 12 jaar voor onderzoek naar liegen

Helaas, de snoepjes zijn op! Iedereen liegt wel eens, ook in de opvoeding. Onderzoekers Rianne Kok en Lisanne Schröer van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben een game gemaakt om uit te vinden wat kinderen vinden als ouders leugens vertellen. 
Wordt een overdreven compliment, “Dat heb je goed gedaan, echt super!”, positiever beoordeeld dan een vals dreigement, zoals “Als je niet luistert, bel ik de politie”? Of vinden kinderen alle soorten leugens even fout? En denken kinderen dat dit soort leugens invloed hebben op het vertrouwen in ouders? 
Zij zoeken kinderen tussen 8 tot 12 jaar om deze game te testen.

We zoeken nog kinderen van 8 tot en met 12 jaar die de game willen testen in het Erasmus Behavioral Lab. Aanmelden of meer informatie klik dan hier

Over het onderzoeksproject Little Lies, Big Impact

Er is nog nauwelijks onderzoek naar de mening van kinderen over liegen door ouders en de jonge doelgroep vraagt om een specifieke aanpak. “In ons onderzoek hebben we samen met een game designer en een panel van kinderen uit de bovenbouw een game ontwikkeld om hen op een speelse manier te kunnen vragen naar hun mening over liegen door ouders, in verschillende, voor hen herkenbare situaties.” “Door de mening van kinderen mee te nemen in ons onderzoek, kunnen we beter antwoord geven op de vraag welke leugens ouders beter niet kunnen vertellen en of liegen soms ook positieve gevolgen kan hebben.” vertellen Rianne Kok en Lisanne Schröer.

Het project Little Lies, Big Impact? wordt gefinancierd door een NWO XS beurs.

Onderzoeker
Onderzoeker
Meer informatie

Marjolein Kooistra, communications ESSB | 06 83676038 | kooistra@essb.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen